05 februarie 2009

Predeal frate ...



Acest articol are unele cenzuri , stersaturi , protectii din motive personale . Cei care cunosc , stiu despre ce vorbesc .

Ajung la casa unde stateam . Ma imbrac in costumul de ski si o iau la talpa spre partie in ritm alert imreuna cu amigos . Trecem calea ferata , deja simteam mirosul partiei Clabucet . Ajungem , ceilalti se hotarasc sa manance . Am refuzat politicos sa ma alatur lor , dorinta mea era de nestapanit sa pun snowboardul in picioare . De-abia ce ma controlam de bucurie/emotie/fericire !

Am inchiriat placa la un exorbitant pret de 45 ron , asta e ... eram pe fuga ... zapada fugea de mine . Mi-am luat placa si am urcat pana pe la mijlocul Clabucet Sosire , la a 2-a terasa Carlsberg . Mi-am pus placa in picioare si .. si ... si .... nimic . Frate dar nimic ... eram asa emotionat ca ma dau cu placa ca mi-era frica sa ma dau ... ca sa nu ma gafez sa nu mai stiu nimic si sa nu mai imi doresc placa .. NEVER ! Wtf , la un moment dat mi-am refacut teoria in minte si mi-a revenit gandul in minte ca am verificat starea meteo de 3 ori pe zi 1 luna intreaga ca sa stiu daca o sa am zapada sa ma dau cu placa si tocmai acum sa renunt ? Hmmm , nu cred ... ultimile calcule si am pornit ... m-am dat asa frumos ca nici nu am simtit cand am ajuns la baza partiei . Frumos asa , pe calcaie , cu stangu la inaintare (chiar daca sunt dreptaci si setasem placa pt. dreptu) . Mi-am luat placa si m-am dus si mai sus , si mai sus , si mai sus . Fara greseala in aceasta mini-sesiune . Mi-a sunat telefonul , trebuia sa vina niste prieteni cu InterCity de Bucuresti . M-am dus sa ii iau de la gara si dup`aia m-am dus la casa . Bla bla ... m-am dat toata seara cu Oana , cu placile amandoi si am adormit ca un bebelus dupa ce eram pe drumuri de la 23:00 pana la 00:00 cand am adormit . Am dormit neintors ca un nou-nascut , satisfacut pe deplin si nerabdator pentru ziua de maine .

In fine ... zilele au trecut , m-am dat cu placa , am fost cu ATV (doar de 2 ori era sa mor) , am urcat sus cu telescaunul de 2 ori (15 ron urcarea :|) m-am dat si cu celofanul sa vad cum e . Pe partea snowoboard am fost pe deplin satisfacut si acum marea durere care de fapt e REALITATEA .

Valea Prahovei , Predeal , Sinaia , Busteni , Azuga ... in astea am fost si pot sa vorbesc despre ele ... servicii - 0 , preturi - exorbitante . Deci e jecmaneala pe fata , nu ii doare nicaieri de turisti mergand pe ideea " Nu iei tu , ia altu ... Nu vii tu , vine altu" . Marea de oameni care se perindeaza prin statiuni iarna ... face ca dzaranii` de patroni sa ii doara`n cot de NOI , noi ce care le bagam banu` in buzunar si ii imbogatim in fiecare AN .

O rezolvare la aceasta situatie nu vad dar niste vorbe aruncate spre nesimtitii care nu ofera servicii la pretul pe care il cer nu ar trebui sa lipseasca din vocabularul niciunui turist nemultumit . Cat despre ideile " Eu am educatie , nu pot sa ma cert cu un om care imi ofera sercii " " Nu e frumos sa faci asa ceva" cei care le folosesc sa si le bage undeva ca m-am saturat de mentalitatea asta de turma , de PROSTI . Frate , dai un ban ? "Atunci cere-ti DRACU drepturile de banii aia , chiar daca nu sunt banii tai si sunt de la mami sau tati . Urla tare daca e nevoie , tipa , ia-te la cearta dar cere ce ti se cuvine . Daca se continua asa in curand o sa fiti cazati in camere nerenovate de 15 ani , o sa mancati la restaurant ciorba de 2 saptamani sau o sa mancati friptura de umbra de porc .

Cam atat am avut de zis despre aceasta nenorocita de excursie/vacanta la munte . Faceti ce vreti dar tineti minte ce ati citit mai sus !!!!

1 comentarii:

Anonim spunea...

frate ce pot sa zic ai dreptate...dar partiile de acolo sunt cele mai tari(sinaia,poiana,predeal) cele mai lungi cele mai cum vrei u din tara! d'aia iji permit japca asta! nu ai ce sa faci decat sa te conformezi!