05 februarie 2009

In tren

Calatoria a inceput intr-un mod placut/neplacut . Fericire , suparare , durere , catalizatori de fericire . Am plecat , cu trenul de Buzau de la 23` si ceva din gara Constanta . Trenul era plins de cetateni de etnie rroma , persoane de 20-30 ani cu studii gimnaziale max` . Eram NOI frate , da chiar noi ... cei care vroiam sa mergem la Predeal . Nimeni din tren nu mergea la Predeal , nimeni nu mergea la distractie . Toata lumea mergea "acasa" sau "doar" la Buzau . A pornit trenul , table , seminte , o bere , 2 ,3 ,4 ,5 ...stop . Buna dispozitie , episoade lacrimogene dar nu voi vorbi despre asta ca pur si simplu nu e treaba mea .

Dupa aprox. 4 ore de mers , a venit si Buzaul . Toata lumea a coborat , fiind cap de linie nu prea aveau de ales . Gara plina , agitatie , ochii pe bagaje , cetatenii rromi fiind la locul lor . S-a golit gara , am ramas doar noi . 1 ora trebuia sa asteptam legatura de BRAZI . Am subliniat ca probabil va intrebati ce m-am intrebat si eu , ca toti ceilalti " CE E BRAZI FRATE ? CE SE INTAMPLA LA BRAZI ? " . In fine ... trenul a garat .... era un classic , vintage double-decker romanesc . Gen , bagi o sarma si tine usa . Trenul s-a populat rapid . Ma intrebam de ce , dar raspunsul a venit imediat . Trenul era plin de muncitori care mergeau la Brazi sa munceasca , la Brazi fiind un mare combinat chimic , ceva gen ... nu conteaza asta ... in tren a venit capra , oameni cu vitei in brate pe care toti ii chema Vasilica . Incercarea noastra de a adormi a esuat dar a meritat distractia produsa de muncitori . Glume , dume , muzica , manele si tot ce va puteti inchipui intr-un tren la 5 dimineata (Cam greu sa iti imaginezi ceva la ora aia..nu?) .





BRAZI , La gara din BRAZI . Acolo s-a intamplat totul . A venit trenul de Predeal , am vazut primul smoc de zapada , a fost Rasaritul . Gandul , destul de bun , a fost sa dormim ca nu ne mai deranjeaza muncitorii sau cei cu Capra . Nu , dar fiind tren de VALEA PRAHOVEI era plin de tineri nebuni ca noi asa care vroiau sa mearga la distractie singura chestie fiind ca ei nu au plecat la 23 de acasa si ca era 6 dimineata . Muzica , rock , tipete urlete si DETOATE . Ne-am gasit locuri , cu greu si am incercat sa dormim ... dupa un moment de acalmie gata , s-a taiat , era formatie de manelisti in tren . M-am dus la ei am intrebat "Cat e sefu melodia?" la care mi s-a raspuns 10 RON . Fiind uimit de pretul bun , chiar daca deja intrasem pe Valea Prahovei am acceptat pe loc si i-am pus sa faca o cantare pentru TOVARASIA INELULUI ! Si-au cantat baietii de 10 ron cam cat ar trebui , si nu putin vreau sa subliniez . Cu chiatara , acordeon , vocal tot ce trebuie la o cantare .

Soseste trenul in gara Predeal , cea mai superba gara din Romania poate doar Brasov sa o devanseze . Si cam aici se termina faza cu trenu` . Urmeaza PREDEAL si va avertizez ca nu ma voi abtine de la critici .

1 comentarii:

Anonim spunea...

Cine are firmaaa mareeeeeeeeeeeeee...hopa dileleee.....frumos articol...:))))....frumoasa vacantza:X..byee..:)):D