01 decembrie 2008

1Decembrie 2008 - Ziua Nationala a Partidelor Politice ?

Asa cum am promis in articolul anterior , azi revin cu o continuare la Rezultatele Alegerilor . Aseara la ora 21:00 fix s-au afisat datele exit-poll la iesirea de la urne . Nebunie mare , nebunie in fata sediilor centrale ale partidelor , toate asteptau sa vada daca au castigat . Asa cum era de asteptat exit-poll a indicat o victorie a Aliantei PSD+PC la o diferenta de aprox. 5 % de principalii contracandidati PD-L . PNL ceva mai modest a stran 20 % dar ramane in continuare cu avantajului partidului care face jocurile .... fara PNL nu se poate face majoritate in Guvern . Emil Boc vazand rezultatele exit-poll a anuntat ca desi PSD a castigat alegerile , de fapt este o victorie a DREPTEI din Romania reprezentata de PD-L si PNL care daca s-ar uni intr-un viitor Guvern ar forma o majoritate mica de aprox. 51% , dar tocmai aici vine si intervine , farmecul vietii politice din Romania UDMR care daca ar fi inclusa in calcule ar asigura o majoritate de 60 % .

Astazi , cand a inceput numararea oficiala a voturilor rasturnari de situatie mari , doar produse de televiziuni , deoarece PD-L era in frunte cu voturile obtinute in mediul urban cu o diferenta de zecimi dar dupa inceperea numaratorii in mediul rural unde PSD are cei mai multi alegatori s-a restabilit rezultatul exit-poll de aseara , in mare parte .

Desi inca nu au fost anuntate rezultatele oficiale finale , dupa centralizarea a 92,73% din totalul secţiilor de votare :

PSD+PC se situează pe primul loc, cu 33% la Camera Deputaţilor şi 33,99% la Senat.

PD-L a obţinut la Camera Deputaţilor 32,57%, iar la Senat 33,79%, potrivit rezultatelor parţiale.

PNL se situează pe locul al treila cu 18,32% la Camera Deputaţilor şi 18,49% la Senat.

UDMR a obţinut 6,29% din voturi la Camera Deputaţilor şi 6,54% la Senat.

Celelalte formaţiuni politice s-au situat sub pragul electoral de 5%.Cu 3,17% la Camera Deputaţilor şi 3,59% la Senat, PRM cel mai probabil nu va intra în Parlament. PNG-CD are, potrivit rezultatelor parţiale de la ora 14, 2,29% la Camera Deputaţilor şi 2,55% la Senat. Alte partide politice au obţinut mai puţin de 1%.


Dupa cum puteti observa si in datele de mai sus , diferenta este foarte mica , la rezultatele oficiale partiale dar eu cred ca pana la 100 % nu o sa putem sa ne dam seama de diferenta intre PSD si PD-L .

Asa ca , pana la aflarea rezultatelor finale va recomand sa va bucurati de ziua libera de 1 Decembrie care este Ziua Nationala a Romaniei si nu Ziua Partidelor Politice , mergeti distrati-va , bucurati-va , faceti tot ce va place . Eu va urez distractie placuta si LA MULTI ANI






Blogg This !

0 comentarii: