24 noiembrie 2008

I love music ?! muzica sau tehnologie ?

Incepand acest articol , voi depana amintiri ale copilariei mele in care legea o faceau trupe care pe unii ii enervau doar prin simpla rostire a numelui .
Desi acum , la o auditie mai matura , trupele consacrate de pe mainstreamul romanesc nu mi se par chiar asa de explozive , traiesc cu o oarecare nostalgie vremurile apuse in care urechile mele primeau cu o bucurie nemarginita hiturile Andre , Animal X , 3rei Sud Est , Genius , As XX , Candy , Valahia si alte trupe care sunt prea multe si cu nume prea complicate pentru a sta acum sa le scriu pe toate .

Revenind pe subiect va propun un exercitiu de memorie , sa va aduceti aminte ce muzica cantau trupele acum 5-6-7 ani si ce muzica canta (sau nu canta) acum . O sa observati ca ritmurile erau mai pure , vocile desi nu erau live in cele mai multe cazuri erau foarte putin sau deloc trecute prin sintetizator . In ziua de azi legea o face un computer , un program cat mai profesional de editare audio , capabilitatea producatorilor de a sintetiza vocile la maxim chiar daca nu are nici o legatura cu originalul . Si cum "the new sound" rupe Fresh Top 40 si nu mai au loc hiturile la radio toata lumea e multumita si asculta ce i se ofera pe tava .

Dar sa nu mai fiu eu ipocrit , ca nu sunt absolvent de conservator si chiar daca eram ... fiecare cu cu genul lui . Zilele noastre sunt acaparate de "davizi" , "inne" si trupe cu iz de reclama la casino (vezi Play and Win) care desi nu sunt un produs sanatos , sa recunoastem ca au priza la public si chiar sunt dansabile .Ca sa fac pe plac unui prieten subliniez ca imi plac si mie foarte mult davizii si innele . Finalizez acest articol cu un omagiu adus trupelor de altadata care ne-au fericit copilaria , la a caror auditie avea orgasm auditiv multiplu si ne nu mai incapeam in noi de fericire .

Blogg this !

1 comentarii:

Anonim spunea...

imi place cum scrii! bafta in continuare!