14 februarie 2009

Sf. Valentin









CADOU SPECIAL DE VALENTINE`S DAY ! CLICK PE LINK PENTRU DOWNLOAD DIRECT :) !

http://fisierulmeu.ro/25PD6G6UBIHL/Cadou-Sf-Valentin-boundyg-blog-rar.html


Azi este Valentine`s Day , romanian style "Sf. Valentin" . Si nu este asa cum cred unii , Dragobete ... sarbatoare care are loc pe 24 , Dragobete fiind (cica) fiul Babei Dochia ... sa nu intram in detalii prea multe .

Sf. Valentin , la inceputurile ei , a fost o sarbatoare pagana , care era sarbatorita de popoarele stravechi . Cu timpul majoritatea religiile dominante la ora actuala au adoptat-o ca sarbatoare oficiala . Desigur asa cum era de asteptat , impactul comercial a fost imens . Felicitari , flori , bijuterii , bomboane , tot ce se poate oferi unei doamne/domnisoare este acceptat de Sf. Valentin , desi dupa parerea mea , daca bugetul nu iti permite , niciodata nu o sa dai gres cu o declaratie de dragoste compusa de tine si spusa din toata inima .

Asa , ca am precizat unele lucruri acum sa trecem la partea interesanta . Ca in fiecare an pe la televizor se fac reportaje "prin popor" sa intrebe lumea ce zi e 14 feb . Desigur 80 % nu stiu , 10 % gresesc zicand ca e Dragobetele nostru romanesc si ceilalti 10 % sunt tineri care nu au plecat la culesc capsuni "la Spania" :)) si care cunosc sensul acestei sarbatori .

Dar de ce 14 februarie ? De ce nu 15 sau 13 ? O exlicatie , putin probabila dar destul de logica ar fi urmatoarea ca , cheltuiala cu Sarbatorile de Iarna se amortizeaza in 2 luni , in aceste 2 luni deasemenea fiind platite si impozitele pe anul nou deci ramanand ceva bani in buget pentru cadouri de Valentine`s Day . Asta e pur parearea mea dar cine stie poate am intrat in mintile celor care au gandit plasarea acestei sarbatori .

Pana una alta , ca sa nu mai consumam cerneala , eu va doresc un Sf. Valentin Fericit , alaturi de persoana iubita , si sa primiti cadouri dragute de la partenerii vostri . Kiss !

Blogg this !

0 comentarii: